Mila Kunis Malaysia! Netizen Puji Wajah Nad Zainal Makin Jelita

Seiring pertambahan usia, pelakon Nad Zainal semakin kelihatan jelita hingga ada peminat yang melabelkannya sebagai Mila Kunis Malaysia.

Menerusi perkongsian wajah terbaharu Nad di entri jurusolek popular baru-baru ini, foto Nad yang dioles solekan sederhana itu menarik perhatian netizen.

“Nanad (Nad) by me, nak make up dia dari zaman kerja retail lagi 7 tahun lepas, sekarang impian sudah tercapai,” tulis jurusolek @nvdism.

Jawab Nad dalam ruangan komen foto itu; “Nad tu kekwat (sombong) ke? Teruk betul 7 tahun, lepas tu post 60 gambar semalam. Tak move on.”

Peminat pelakon filem Kami Histeria itu juga memuji penampilan Nad yang bertaraf antarabangsa.

“Buka IG terus nampak gambar ini. Ingat minah saleh mana, rupanya Nad Zainal. Cantiknya,” tulis @dianajamaludin.

“Nampak macam tanner version Chloe Morello. Cantik!” puji @thekakeryperth.

“Wah! Lainnya muka dia,” tambah @chukieschuk.

Apapun, jom lihat wajah dahulu dan sekarang Nad Zainal. Mungkin sekitar 7 tahun lepas?



Teks oleh: Amri Hassan
Foto: IG @nvdism, @nad.zainal

Sumber: gempak.com

“Meremang Dengar Lagu Ni Woi!” – Netizen Luah Rasa Seram

Pastinya ramai yang tertanya lagu apakah yang diangkat sebagai lagu tema untuk filem Dukun terbitan Astro Shaw.

Lagu yang turut disimpan selama 12 tahun itu mempunyai aura tersendiri dan menguatkan lagi jalan cerita filem tersebut.

Berjudul Merana Jiwa, lagu runut bunyi itu dinyanyikan sendiri oleh Datin Seri Umie Aida dan Elyana.

Menariknya, komposer lagu ini merupakan insan sama yang mecipta lagu popular untuk runut bunyi filem Ombak Rindu, Zaidi Abd Rahman.

Penyanyi Atilia turut berkolaborasi dengan Zaidi dalam menciptakan lirik untuk lagu Merana Jiwa.

Sudah dimuat naik di laman YouTube Astro Shaw semalam (5 April 2018), lagu ini sudah mendapat lebih 22,000 tontonan.

Di ruangan komen, peminat meluahkan rasa seram mereka selepas mendengar lagu ini.

Ada juga peminat yang memuji melodi lagu ini yang sesuai dengan jalan cerita filem Dukun.



Filem arahan Dain Said yang menampilkan Datin Seri Umie Aida sebagai tunjang utama ini turut dibintangi oleh pelakon hebat lain seperti Faizal Hussien, Namron, Bront Palarae, Elyana, Soffi Jikan dan Hasnul Rahmat.

Buat semua peminat filem tempatan yang ingin tahu kesudahannya, jangan lupa saksikan keseluruhan filem Dukun di pawagam sekarang dalam versi siaran yang lebih baik serta sistem bunyi yang berkualiti!

Teks oleh: Kamaruddin Razal

Sumber: gempak.com

“Tak Nak Kembali Bercinta Ke?”Neelofa Temani Hans Isaac Di Genting Highland

Pelakon dan pengarah popular Datuk Hans Isaac terlihat makan malam bersama dengan Neelofa di sebuah Restoran terkemuka di Genting Highland.

Difahamkan pasangan ini baru sahaja selesai menonton konsert bintang sensasi R&B, John Legend. Konsert yang dikenali sebagai ‘Jelajah Darkness and Light World’ itu diadakan di Arena of Stars di Resort World Genting, Genting Highlands, Pahang.

Perkara ini telah disedari peminat selepas sebuah video yang dimuatnaik oleh teman rapat Hans Isaac, Elaine Daly di Instagram Stories. Video singkat itu menunjukkan Hans Isaac ada bersama di Restoran itu menikmati hidangan Burger Lobster di Sky Avenue, Resort World Genting.

Hangat.com difahamkan, secara kebetulan Neelofa juga turut memuatnaik video dia menikmati hidangan yang sama di Restoran terkemuka itu. Kedua-dua video secara tak langsung telah mengesahkan bahawa pasangan ini menonton bersama-sama konsert John Legend.
Walaupun pasangan ini telah membawa haluan sendiri semenjak berpisah pada tahun 2014 yang lalu, ada desas-desus mengatakan mereka telah kembali menjalinkan hubungan cinta. Betul ke dakwaan ini?

Akibat Terlalu ‘Asyik’ Menghadap Telefon Bimbit Selama Lebih 20 Jam Sehari

Seorang wanita di China terpaksa dikejarkan ke bilik kecemasan selepas diserang strok akibat menggunakan telefon bimbitnya selama 20 jam tanpa henti.

Wanita berusia 47 tahun itu dibawa ke Hospital Universiti Jinan selepas tidak berhenti menggunakan telefon bimbitnya ketika berada dalam sebuah kereta api menuju ke Guangzhou pada 13 mac lalu.

Menurut doktor, wanita ini mengalami pendarahan di bahagian otak hampir dua sentimeter dan punca insiden itu berlaku dipercayai berlaku kerana peakit berada dalam keadaan statik yang lama dan hanya bermain dengan telefon bimbitnya.

Pihak doktor mengeluarkan darah dua kali ganda berbanding pesakit biasa yang mengalami strok otak.

Dalam pada itu, selepas pembedahan wanita itu memberitahu dia tidak pernah mengalami sebarang masalah kesihatan.

Bagaimana pun doktor mendedahkan semakin ramai jumlah pesakit yang mengalami situasi yang sama hari ini.

Sumber- The Straits Times